Etusivu » Liikunta ja ravinto » Hiihtohallissa säätä ei tarvitse miettiä
Liikunta

Hiihtohallissa säätä ei tarvitse miettiä

hiihtohalli
hiihtohalli
Ville Luukkonen. Kuva: Antti Luukkonen

Viime vuosien vähälumiset talvet ovat tehneet ulkoladut rajallisiksi, eikä ulkona hiihtäminen ole välttämättä mahdollista. Sen sijaan hiihtohallissa hiihtäminen ei ole säästä kiinni ja aloittaa voi jo lokakuussa.Ville Luukkonen on aktiivinen kuntoilija, jolle hiihto tuo vaihtelua muihin lajeihin.

– Aika pitkälle riippuu talvesta, onko hyvä hiihtää ja kuinka usein ladulle pääsee, hän harmittelee ja kertoo, että tällöin hyvä vaihtoehto on hiihtohalli, Luukkonen kertoo.

Erityisesti Kivikon hiihtohalli on Luukkosen mieleinen siksi, että kokonaisuudessaan 1050 metriä pitkä latu on hyvässä kunnossa ja monipuolinen.

– Latu on lenkin muotoinen, ja siinä pääsee hiihtämään myös ylämäkeä ja kumparetta, hän innostuu.

Vaikka hiihtohallissa on paljon hiihtäjiä, ei ladulla ole tungosta, vaan Luukkosen mukaan jokainen pääsee hyvin menemään oman vauhtinsa mukaan. Ladulle lähdetään myös taitotasosta riippumatta.

– Halli on kaikin puolin miellyttävä paikka, jossa käy mukavaa porukkaa, Luukkonen summaa ja kertoo esimerkin:

– Treenasin hallissa armeijan erikoisjoukkoja varten armeijan suksilla, ja monet hiihtäjät tulivat juttelemaan kanssasi suksistani, joita pitivät mielenkiintoisina. Keskustelua syntyy myös arkisistakin aiheista.

Kehä I:n varrella sijaitsevaan Kivikon hiihtohalliin on vaivaton tulla sekä omalla autolla että julkisilla. Sukset on mahdollista vuokrata hallilla, ja siellä voi myös säilyttää omia suksia, jolloin niitä ei tarvitse joka kerta kuljettaa mukana.

Hiihtohallin yhteydessä olevasta kompleksista löytyy lisäksi kuntosali, kahvila, kauppa, lasten leikkipaikka sekä muita oheispalveluita.

Next article