Etusivu » Hyvinvointi » Rahat säästöön fiksusti – 5 yksinkertaista vinkkiä
Taloudenhallinta

Rahat säästöön fiksusti – 5 yksinkertaista vinkkiä

säästäminen
säästäminen
Kuva: Unsplash

Onko haaveissa isompi sijoitus, mutta rahat tuntuvat hupenevan käyttötililtä yllättävän nopeasti? Usein tarkalla tutkimisella omista kulutustottumuksista onnistuu löytämään kohtia, joissa rahankäyttöä voisi parantaa. Halittu talous ei myöskään aiheuta ylimääräistä stressiä mielen hyvinvoinnille. Listasimme 5 vinkkiä, jotka omaksumalla säästät rahaa helposti.

1. Kilpailuta sopimuksesi. Voit vaikuttaa siihen keneltä otat sopimuksesi, joten vertaile sähkön, puhelinliittymien, vakuutusten ja lainojen hintoja.

2. Suunnittele ja vältä heräteostoksia. Valmistele ostoslista, äläkä mene nälkäisenä kauppaan. Vertaile kilohintoja. Panosta vaatteissa laatuun ja huolla niitä säännöllisesti. Kaikkea ei tarvitse ostaa uutena.

3. Säästä energiaa. Sulje valot ja laitteet aina käytön jälkeen. Pese vain täysiä koneellisiä pyykkejä ja astioita. Laske kotisi lämpötilaa. Jo yhden asteen lasku vaikuttaa energiankulutukseen.

4. Liikkuminen. Suosi kävelyä ja pyöräilyä autolla liikkumisen sijaan. Hyödynnä joukkuliikennettä ja kimppakyytejä mahdollisuuksien mukaan. Säännöllisesti autoilevien tulisi muistaa taloudellinen ajotyyli ja huoltaa auto säännöllisesti.

5. Seuraa taloutesi menoja. Kirjaa ylös kaikki tulot ja menot – jopa ne pienimmät. Näin pysyt selvillä siitä, mihin rahasi todella menevät. Netistä löytyy erilaisia pohjia talouden suunnitteluun, mutta pelkkä kynä ja vihkokin riittävät.

+ Tiesitkö kuinka paljon pienet ostoksesi oikeasti maksavat vuodessa?
Kahvi mukaan kahvilasta 5 kertaa viikossa = 780 €
Irtonumerot suosikkilehteäsi kerran viikossa = 268 €
Noutoruuan tilaaminen 2 kertaa viikossa: 1 144 €

Next article