Etusivu » Hyvinvointi » PRP-hoito tuuhentaa tukkaa ja piilottaa orastavan kaljun
Sponsoroitu

Kaljuuntuminen on miehillä yleinen ja toisinaan suurta harmitusta aiheuttava ongelma. Hiusten ohentuminen, ohimoilta nouseva hiusraja tai päälaen kalju läikkä ovat hoidettavissa stimuloimalla hiustuppia luontaisilla kasvutekijöillä.

Miehillä kaljuuntuminen voi alkaa hormonaalisista tai geneettisistä syistä jo varhaisessa aikuisiässä. Otsalta ylöspäin hiipivä hiusraja, takaraivon kalju läikkä tai tukan oheneminen voivat harmittaa ja vaikuttaa negatiivisesti itsetuntoon.

Kaivopuiston klinikalla työskentelevä, LT, kirurgian ja plastiikkakirurgian erikoislääkäri Heikki Penttilä kertoo PRP-hoidon toimivan erittäin hyvin hiusten ohenemisen ja kaljuuntumisen hoidossa.

– Hoidon aluksi potilaan omasta verestä erotetaan verihiutaleet ja plasma. Sen jälkeen plasma konsentroidaan ja yhdistetään verihiutaleisiin, jolloin muodostuu runsaasti kasvutekijöitä sisältävä seos, joka ruiskutetaan potilaan päänahkaan. Kasvutekijät stimuloivat pysyvästi potilaan hiustuppia ja saavat ne tuottamaan uusia hiuksia.

Hoito koostuu kolmesta hoitokerrasta, jotka tehdään kahden kuukauden sisällä.

– Hoito voidaan tarvittaessa uusia muutaman vuoden kuluttua, mutta yleensä sen tulokset ovat jo ensimmäisellä kerralla erinomaisia, Penttilä kertoo.

Luontainen hoitotapa

PRP-hoitoa annetaan useissa esteettisen kirurgian klinikoissa, mutta Heikki Penttilä kertoo, että hoitotavassa ja välineistössä on suuriakin eroja.

– Meillä potilaan koko päänahka puudutetaan niin sanotulla johtopuudutuksella, jonka saa tehdä vain lääkäri. Muuten PRP-injektiot ja sitä edeltävä mesorullaus voivat olla kivuliaita.  

NRJ:n iltapäivien radiojuontajana toimiva Niko Nousiainen kävi PRP-hoidossa viimeisen kerran marraskuun alussa.

Kyllä hiusten oheneminen harmitti, varsinkin kun se alkoi tapahtua vähän päälle kolmekymppisenä.

Niko Nousiainen, radiojuontaja

– Kyllä hiusten oheneminen harmitti, varsinkin kun se alkoi tapahtua vähän päälle kolmekymppisenä. Ryhdyin tutkimaan netistä erilaisia hoitovaihtoehtoja ja törmäsin PRP-hoitoon. Se, että hiusten kasvua stimuloidaan luontaisesti, kuulosti keinotekoisia hiustensiirtoja paremmalta vaihtoehdolta.

Nousiaisen hoidon tulosten näkyminen vie arviolta puolisen vuotta.

– Mutta jo nyt päälaella näkyy uusien hiusten alkuja. Se vaikuttaa varsin lupaavalta, hän hymyilee.

Next article